Hva er trådløst fiberbredbånd?

Bredbåndet vårt baserer seg på såkalte “punkt til punkt”-tilkoblinger fra en av våre sendere som har en egen dedikert fibertilkobling inn for å så å kunne sende dette signalet videre trådløst til en antennemottaker som sitter på husveggen pekende mot senderen. Denne mottakeren er ganske liten og sørger for at man får tilgang til et høyhastighetsnett helt uten bruk av kabler mellom senderen og mottakeren. Tjenesten er et såkalt “fast internett” som er ment til å være husstandens eller hyttas faste internetttilkobling, og vil fungere akkurat som et kablet nett som ADSL eller fiber. Ved hjelp av trådløse sendere kan vi nå husstander i et mye større område og man trenger ikke å grave en eneste meter med kabel eller grave opp hele blomsterbedet for å kunne få et raskt internett uten kvotebegrensninger. Hos oss bruker du så mye data du vil.

Vi spesialiserer oss på å levere raskt og stabilt internett i distriktene, og dette er vårt største fokusområde.

Hvordan fungerer det?

Ved å sende internett fra en av våre sendere i nærheten som du har fri sikt til ved hjelp av et eget lisensiert 3.5GHz-frekvensbånd kan vi både sørge for å kunne gi deg opp til 30 Mbps i nedlastingshastighet, og siden nettet vårt er strukturert med tanke på færrest mulig punkter fra oss til deg vil svartiden på de fleste av senderne våre være helt nede i 4 millisekunder. I tillegg til å ha en rask og stabil linje vil også nettet være godt egnet for krevende bruk som onlinespilling eller eksternt skrivebord og VPN.

Passer dette for meg?

Har du et gammeldags ADSL-abonnement eller er avhengig av kvoter fra mobilt bredbånd i dag vil det lønne seg å bytte over til trådløst fiberbredbånd fra oss. Vi leverer raskt og stabilt Internett helt uten kvoter som gjør at hele familien kan være på nett samtidig. Med senderne våre sørger vi for at du får tilgang til en god nettlinje uten å måtte grave en eneste meter med kabel, du fester bare en liten mottaker med to skruer på husveggen som har fri sikt til en av våre sendere i nærheten (generelt sett innen 15-17km), og så er du i mål. Fra du mottar utstyret og har satt det opp på veggen kan du være på nett i løpet av kort tid. Siden vi opererer med et fast, trådløst nett kan du også bestille fast IP-adresse om dette skulle være ønskelig. Dette er en fordel om man setter opp en server eller om man ønsker å ha videoovervåkning eller andre tjenester som du skal kunne ha kontakt med fra utsiden av hjemmet eller hytta også.

Installasjon

Installasjonen er veldig enkel. Antennemottakeren settes på husveggen pekende mot senderen med to skruer. Fra antennemottakeren festes en internettkabel inn i en splitter på innsiden av husveggen. Den ene enden kobles i en stikkontakt og den andre inn i en router eller PC. Når du forsøker å gå på nett for første gang så vil det sendes en automatisk forespørsel om aktivering til oss. Dette tar vanligvis en virkedag, men du kan også ringe oss for å få fortgang på saken. Når abonnementet er aktivert så er nettet klart til bruk.

Dekning

Våre sendere har ofte 45-90 graders dekningsområde og på en typisk mast er det to-fire av disse som gjør at flere av våre sendepunkter dekker 360 grader. Senderen dekker et område på cirka 15 -19 kilometer, og det kreves fri sikt til senderen fra mottakeren. Trær, busker, fjell og andre hindringer vil kunne føre til at signalstyrken blir såpass lav at nettet ikke vil fungere tilfredsstillende.

BESTILL