Hvordan fungerer satellittbredbånd

Vi tilbyr også satellittbredbåndntakt under merkenavnet bigblu. Se www.bigblu.no for mer informasjon.

Dekning

Satellittdekning i europa

På samme måte som man nesten hvor som helst kan få inn TV-signaler kan man også med bruk av en lignende teknologi både motta og sende data ved hjelp av en paraboltallerken. Med paraboltallerkenen pekende mot satellitten som ligger nesten helt sør i horisonten, et spesialutviklet parabolhode som både sender og tar imot data i gode hastigheter og et modem som også er inkludert har man muligheten til å ha et raskt internett nesten uansett hvor man bor eller holder til. Med hastigheter over 20 Mbps ned og 5 Mbps kan man få et internett som er kraftig nok til at hele familien streamer film, musikk og bruker andre internettjenester samtidig.

Passer dette for meg?

bredband_for_familien

Mange steder er Internettdekningen fra enten telefonkabelen eller andre trådløse sendere både for dårlig, allerede fulle, eller kanskje ikke tilstede i det hele tatt. Da vil satellittbredbånd være et utmerket alternativ. Med nedlastingshastigheter på inntil 30 Mbps får man et godt alternativ til et tregt internett via telefonlinja eller til trådløst nett fra lokale sendere. Dette passer utmerket for deg som enten ikke har tilgang til nett hjemme eller på hytta, eller har dårlige hastigheter. Mange bedrifter bruker i dag satellittbredbånd fra oss enten som eneste tilkobling eller som backup om det lokale nettet skulle forsvinne. Vår satellitt er helt uavhengig signaler og dekningsforhold fra andre sendere og fungerer like godt uansett om du ikke engang har mobildekning.

Om selve satellitten

ka-sat

Forenklet sagt kan man si at det fungerer litt på samme måte som en hvilken som helst annen sender, bare denne er ca 34.000 kilometer unna. Det vil si at med sine 82 ulike sendepunkter kan den treffe et hvilket som helst sted i Nord-Europa som har fri sikt mot sør.

For å kunne ha rask toveis datakommunikasjon, uansett værforhold og for å møte morgendagens hastighetskrav ble det utviklet et nytt digitalt KA-bånd som sender i frekvensbånd mellom 26.5 og 80GHz som både har en ekstremt god rekkevidde og som klarer å takle samtidig hastigheter på mange gigabyte per sekund til enhver tid. Med sin ekstreme rekkevidde så dekker den 99% av landmassen i Skandinavia så fremt man har fri sikt til satellitten.

Med et eget parabolhode (LNB) som er kraftig nok til å både kunne ta imot og sende høyhastighets internett og en skål som er spesialutviklet for å motta de store sendeflatene på over 200MHz per transponder snakker vi om en ekstremutvikling fra Ku-båndet som i dag benyttes hovedsaklig til enveis sending av TV-signaler.

KA-SAT er den nye satellitten som antageligvis er verdens mest avanserte kommunikasjonssatellitt til kommersielt bruk og sørger for at man kan få gode hastigheter uansett hvor man bor, helt uavhengig av lokale sendere og mobildekning. Det eneste du trenger er fri sikt mot sør og strøm.