Hvordan fungerer antennebredbånd?

Antennebredband premium

Antennebredbåndet vårt baserer seg på “punkt til punkt”-tilkoblinger fra en av våre over 1300 sendere i 140 kommuner som har en egen dedikert høyhastighetstilkobling inn for å så å kunne sende dette signalet videre trådløst til en antennemottaker som sitter på husveggen pekende mot senderen. Denne mottakeren er ganske liten og sørger for at man får tilgang til et høyhastighetsnett helt uten bruk av kabler mellom senderen og mottakeren. Tjenesten defineres som “fast bredbånd” som er ment til å være husstandens, hyttas eller bedriftens faste Internettilkobling, og vil fungere akkurat som et kablet nett som ADSL eller fiber. Ved hjelp av trådløse sendere kan vi nå mange i et mye større område og man trenger ikke å grave en eneste meter med kabel for å få en rask tjeneste uten kvotebegrensninger. Hos oss bruker du så mye data du vil.

Vi spesialiserer oss på å levere raskt og stabilt Internett i distriktene, og dette er vårt største fokusområde.

Mer om teknologi

Ved å sende internett fra en av våre sendere i nærheten som du har fri sikt til ved hjelp av 5GHz-frekvensbåndet kan vi både sørge for å kunne gi deg opp til 10Mbps i nedlastingshastighet, og siden nettet vårt er strukturert med tanke på færrest mulig punkter fra oss til deg vil svartiden på de fleste av senderne våre være helt nede i 4 millisekunder. I tillegg til å ha en rask og stabil linje vil også nettet være godt egnet for krevende bruk som onlinespilling eller eksternt skrivebord og VPN.

Passer dette for meg?

Har du et gammeldags ADSL-abonnement eller er avhengig av kvoter fra mobilt bredbånd i dag vil det lønne seg å bytte over til antennebredbånd fra oss. Vi leverer raskt og stabilt Internett helt uten kvoter som gjør at hele familien kan være på nett samtidig. Du fester bare en liten mottaker med to skruer på husveggen som har fri sikt til en av våre sendere i nærheten (generelt sett innenfor 8 km avstand), og så er du på nett. Du kan også bestille fast IP-adresse om dette skulle være ønskelig. Dette er en fordel om man setter opp en server eller om man ønsker å ha videoovervåkning eller andre tjenester som du skal kunne ha kontakt med fra utsiden av hjemmet eller hytta også.

Installasjon

Installasjonen er veldig enkel. Antennemottakeren settes på husveggen pekende mot senderen med to skruer. På baksiden av antennemottakeren er det fem lysdioder. Når minimum tre av disse lyser fast er signalstyrken tilstrekkelig god (bedre enn -80dBm). Fra antennemottakeren festes en nettverkskabel inn i en splitter på innsiden av husveggen. Den ene enden kobles i en stikkontakt og den andre inn i en ruter eller PC. Når du forsøker å gå på nett for første gang så vil det sendes en automatisk forespørsel om aktivering til oss. Dette tar vanligvis en virkedag, men du kan også ringe oss for å få fortgang på saken. Når abonnementet er aktivert så er tjenesten klar til bruk.

Dekning

Våre sendere har ofte 45-90 graders dekningsområde og på en typisk mast er det fire av disse som gjør at mange av våre sendepunkter dekker 360 grader. Senderen dekker et område på cirka 8-10 kilometer, og det kreves fri sikt til senderen fra mottakeren. Trær, busker, fjell og andre hindringer vil kunne føre til at signalstyrken blir såpass lav at nettet ikke vil fungere tilfredsstillende. På noen av de utsatte plasseringene har vi satt opp repeatere (også kalt “speil”) på låver, hus, vanntårn og lignende som ligger høyt i terrenget, slik kan vi også enkelte steder kan komme oss rundt hindringer som skog og daler.

BESTILL PRIVAT BESTILL BEDRIFT